کارگاه آموزشی «تاب آوری اجتماعی» برگزار گردید
کارگاه آموزشی «تاب آوری اجتماعی» برای صاحبان استعدادهای برتر، دانشجویان و علاقه مندان سراسر کشور به صورت مجازی در روز شنبه 8 خردادماه 1400 برگزار کرد
بنیاد نخبگان استان ایلام کارگاه آموزشی «تاب آوری اجتماعی» را توسط دکتر امید علی باپیری دکترای روانشناسی و سرپرست پردیس شهید مدرس دانشگاه فرهنگیان ایلام برای صاحبان استعدادهای برتر، دانشجویان و علاقه مندان سراسر کشور به صورت مجازی در روز شنبه 8 خردادماه 1400 برگزار کرد.
در ابتدای برنامه دکتر باپیری تابآوری را تعریف کردند: تاب آوری معادل واژه Resilience است. تاب آوری ظرفیتی برای مقاومت در برابر استرس است.
مدرس کارگاه افزودند: در برخي افراد ظرفيت هاي فردي، شخصيتي و رواني وجود دارد که به آنها در تجربه کردن موقعيت هاي مشکل و تنش زا کمک مي کند به گونه اي که هر قدر هم بر شدت شرايط استرس زا افزوده شود، باز اين افراد توان بيرون کشيدن خودشان از بحران يا به قولي توان تاب آوردن در برابر سختي ها و ناملايمات را دارند.
سرپرست پردیس شهید مدرس دانشگاه فرهنگیان ایلام با اشاره به تعاریف علم روانشناسی افزود: تابآوری در روان شناسی نشاندهنده مقاومت جسمانی، بهبود خودانگیخته و توانایی برقراری مجدد تعادل هیجانی در موقعیت تنش زا است و در واقع به ویژگیهایی اشاره دارد که در سرعت میزان بهبود بعد از رویارویی با تنش مشارکت دارند. تاب آوری در روانشناسی را یک توانایی برای غلبه کردن بر مشکلات زندگی و قویتر شدن فرد در نتیجه روبه روشدن با این مشکلات میداند و افراد تابآور میتوانند شرایط بهتری برای زندگی کردن فراهم کنند آنها مهارتهای حل مسئله را گسترش میدهند و در برابر استرس مقاومتر هستند.
وی با تاکید بر اینکه تاب آور بودن به این معنا نیست که از این طریق بتوانید زندگی بدون تجربه استرس و درد را داشته باشید، افزودند: مردم پس از گرفتار شدن در مشکلات و از دست دادن ها به احساس غم، اندوه و طیف وسیعی از احساسات دیگر میرسند. مسیر دستیابی به انعطاف پذیری از طریق کار و توجه بر روی اثرات استرس و وقایع دردناک ایجاد میشود.
باپیری ویژگیهای افراد تاب آور را مرور و بیان داشتند: این افراد آگاهانه و هوشیارانه عمل میکنند و از خودآگاهی بسیار بالایی برخوردارند. پذیرفتهاند که موانع بخشی از زندگی هر انسان است. دارای منبع کنترل درونی هستند. از مهارت های حل مسئله قوی برخوردارند. خود را فردی قربانی ارزیابی نمیکنند. قادرند متناسب با موقعیت درخواست کمک کنند. افراد تاب آور روابط اجتماعی قوی دارند.
ایشان با تأکید بر آموزش و تلاش برای بالابردن تابآوری اجتماعی بیان داشتند: برای اینکه بتوانیم تابآوری اجتماعی را بالا ببریم نیاز به ابزار و آموزش داریم، یکی از راههای افزایش تابآوری آموزش گفتگو است، گفتگو کلید پیوند و رابطه بین اجتماع است. یکی دیگر از راههای افزایش تابآوری که میتوان نام برد برگزاری جلسات آموزشی است یعنی هم میتوان خودآگاهی افراد را آموزش دهیم و هم مهارتهای بین فردی آنها ارتقاء بخشیم.
در پایان این وبینار مدرس کارگاه به سوالات شرکت کنندگان پاسخ دادند.