کارگاه آموزشی فلسفه زندگی برگزار شد
در راستای اجرای برنامه های آموزشی و توانمندسازی برای مستعدان، برنامه معرفتی – هویتی با عنوان "کارگاه آموزشی فلسفه زندگی" برگزار گردید
برنامه معرفتی – هویتی با عنوان "کارگاه آموزشی فلسفه زندگی"، در راستای اجرای برنامه های آموزشی و توانمندسازی برای مستعدان و با هدف آشنایی صاحبان استعدادهای برتر با مفاهیم عمیق فلسفی زندگی و نعمت حیات که از سوی خداوند به انسان اعطا شده است همچنین قدردانی از ذات اقدس خداوند، به همت بنیاد نخبگان استان روز دوشنبه مورخ بیست و هشتم بهمن ماه 1398 در سالن جلسات بنیاد نخبگان استان ایلام برگزار گردید.
در ابتدای این کارگاه دکتر رضا رضازاده مدرس کارگاه، به بیان ارزش زندگی و هدف خداوند از خلقت انسان و جهان هستی پرداخت و از شرکت کنندگان خواستند تا نگاهی دوباره به خلقت خود، جهان هستی و دنیای پیرامون داشته باشند. ایشان بیان داشت انسان مسافری است از نطفه تا مرگ: سفری در خود و سفری در بیرون از خود دارد و هدف از برگزاری این کارگاه «فلسفه و هنر خوب زیستن»؛ گشودن باب گفتگویی پرسش برانگیز و جدّی به سوی مسائل اساسی زندگی است. در اینجا خرد زندگانی است، که به عنوان سرمایه اصلی و بی بدیل آدمی بر عادتها، انتخاب ها، تمناها، تأملات، خاطرات و خطرات او روشنی می افکند و ما را به فهم عمیق تر و جدی تر سفر زندگی فرا می خواند.
نقش و سهم هریک از ما در این کارگاه، مشارکت در تجربۀ زیست شدۀ بزرگان فکر و فلسفه و سامان دادن به گفتگویی حقیقی و حقیقت جویانه خواهد بود.
در ادامه ایشان درخصوص اینکه زندگی خوب چیست، چرا و چگونه، برای شرکت کنندگان در کارگاه به بیان مسائلی پرداختند و از مستعدین حاضر در برنامه خواستند تا دیدگاه خود را درخصوص این موضوع بررسی کنند و دلیل دیدگاه خود را نیز توضیح دهد. چند کلیپ انگیزشی در ادامه این مبحث از کارگاه توسط مدرس نمایش داده شد که به فهم بهتر موضوع به مستعدان برتر کمک نمود.
دکتر رضازاده سپس، درخصوص زندگی فضیلت گرایانه، چیستی و چرایی آن توضیحاتی را ارائه داد و بیان داشت زندگی خوب همان زندگی اخلاقی و فضیلت مدارانه (شامل فضایل فکری و اخلاقی) است. فضیلت، کمال اکتسابی عمیق و پایدار شخص است و زندگی خوب، شایسته انسان است از آن جهت که انسان است و با سایر موجودات جهان هستی متفاوت است و سپس درخصوص اینکه چگونه خوب زندگی کنیم به بیان مطالبی پرداختند که این بحث با مشارکت شرکت کنندگان و ارائه نقطه نظرات ایشان ادامه پیدا کرد.
دربخش سوم این کارگاه انواع فضیلتهای معنوی (هنر، زیبایی، آزادی، معنا، دین، دیدن)، فضیلتهای اجتماعی (معاشرت، توجه به کره زمین، دوستی با همنوع، دوستی با حیوانات، مدارا با مردم)، فضیلتهای عملگرایانه (شوخ طبعی، موسیقی، سکون، فرزانگی، شگفتی، کار)، فضیلتهای فردی (بخشایش، قدرشناسی، امید، فردیت، عشق، من)، فضیلتهای مصیبت بار (خشم، پول، سوگواری، تعهد، داستان گویی، بی یقینی) توسط مدرس کارگاه برای شرکت کنندگان تعریف، بحث و بررسی شد و به سوالات و ابهامات شرکت کنندگان پاسخ داده شد.
در پایان این کارگاه دکتر رضازاده برای درک بهتر شرکت کنندگان از مفهوم فلسفه زندگی چند عنوان کتاب از جمله: کتاب زندگی برازنده من؛ اثر کارول پیرسون، وزن چیزها؛ اثر جین کازز، هنر ظریف بی خیالی؛ اثر مارک منسون و کتاب داشتن یا بودن؛ اثر اریک فروم را برای مطالعه به مستعدان پیشنهاد دادند.