دکتر محمدیان:
ازدواج باعث رشد روانی و اجتماعی انسان ها می شود
کارگاه آموزشی مشاوره صمیمیت و عشق ورزی در زندگی مشترک برگزار گردید.
بنیاد نخبگان استان ایلام در راستای تدوین و اجرای برنامه های آموزشی، تشویقی و مشاوره ازدواج و گسترش و ترویج ازدواج مناسب به منظور تقویت بنیاد خانواده در اجتماع نخبگانی کارگاه آموزشی با عنوان «صمیمیت و عشق ورزی در زندگی مشترکـ » را روز چهارشنبه مورخ 24 دی ماه 1399 ساعت 11الی 12:30 به صورت وبینار برای صاحبان استعدادهای برتر، دانشجویان و علاقه مندان برگزار نمود.
در ابتدای این کارگاه دکتر صالحی پور رییس بنیاد نخبگان استان ضمن خوش آمد به شرکت کنندگان و تشکر از دکتر محمدیان مدرس کارگاه؛ برای همه آرزوی سلامتی، شادکامی و موفقیت در زندگی مشترک کردند.
دکتر فتح اله محمدیان مدرس کارگاه با اشاره به مشکلات اجتماعی بیان داشتند جامعه امروز بیشتر به موضوعات مثبت نیازمند است، واقعیت این است که در برهه زمانی موضوعات آرام بخشی که باعث تحکیم خانواده و سلامت روان می گردد بیشتر مورد نیاز است.
ایشان دوره حیات زندگی انسان را به دوره قبل و بعد از ازدواج تقسیم کردند و سپس صورت توضیحاتی در خصوص دوره بعد از ازدواج بیان داشتند: خانواده یک نقطه آغاز و یک نقطه پایان دارد. مرحله پیش از ازدواج، مرحله تشکیل زندگی، مرحله والدینی، مرحله اولیه خانواده، مرحله گذر خانواده، مرحله بدرقه کردن، مرحله آشیانه خالی، مرحله نسلی و مرحله سفر نهایی.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به مراحل رشد روانی و اجتماعی انسان ها، افزودند: مراحل رشد روانی و اجتماعی انسان ها از همان بدو تولد آغاز میگردد و تا دوران سالمندی ادامه دارد و ظرفیت عشق ورزی انسان از زمان جوانی شروع میشود و برای رشد و پرورش آن به سمت جنس مقابل میرود. ظرفیت صمیمیت و عشق ورزی از نظر روان شناسی و اجتماعی به نقطه ایی میرسند که میتوانند از دیگران مراقبت کنند. یکی از عواملی که باعث رشد روانی و اجتماعی انسان ها میشود ازدواج است. ازدواج یکی از راه های جلوگیری از انزواطلبی در اجتماع است.
ایشان در مورد فلسفه ازدواج از دیدگاه قرآن هم اشاره داشتند که ازدواج وسیله آرامش است. ازدواج باعث ایجاد صمیمیت میشود، ازدواج باعث رحمت است و فواید ازدواج را آرامش، سلامت، تکامل زن و مرد و همچنین بقا نسل نام بردند.
دکتر محمدیان افزود: یکی از مولفه های مهمی که باعث میشود به تکامل برسیم ازدواج خوب و به موقع است که موجب سلامت روان میشود.
ایشان در ادامه به مولفه های مهم زندگی اشاره کردند که شامل: مهارت حل تعارض، مهارت گفتگو، مدیریت مالی، فرزندپروری، اعتقادات مذهبی، ایفای نقش، مدیریت اوقات فراغت، روابط خصوصی و تقسیم قدرت میشود.
همچنین مراتب کیفی زندگی مشترک که همان زیستن، همزیستی، به زیستن و کمال را تشریح نمودند.
در پایان مدرس کارگاه به سوالاتی که از سوی شرکت کنندگان مطرح گردید پاسخ دادند.
ادامه این کارگاه به نشست هفته آینده با موضوع کیفیت بخشی به زندگی مشترک موکول گردید.