دکتر محمدیان:
صمیمیت هسته روابط عاشقانه است
کارگاه آموزشی کیفیت بخشی به زندگی مشترک برگزار گردید.
بنیاد نخبگان استان به منظور تدوین و اجرای برنامه های آموزشی، تشویقی و مشاوره ازدواج و گشترش و ترویج ازدواج مناسب به منظور تقویت بنیاد خانواده در اجتماع نخبگانی کارگاه آموزشی با عنوان «کیفیت بخشی به زندگی مشترکـ » را به صورت وبینار برای صاحبان استعدادهای برتر، دانشجویان و علاقه مندان در روز چهارشنبه مورخ 1 بهمن ماه 1399 برگزار نمود.
در ابتدای این کارگاه دکتر صالحی پور رییس بنیاد نخبگان استان ضمن خوش آمد به شرکت کنندگان و تشکر از دکتر محمدیان مدرس کارگاه، برای همه آرزوی سلامتی کردند.
دکتر فتح اله محمدیان مدرس کارگاه پس از مرور مطالب جلسه گذشته؛ ادامه بحث را در خصوص صمیمیت در زندگی مشترک و کیفیت بخشی به آن ادامه دادند.
ایشان در ابتدا مولفه های مهم در زندگی مشترک را بیان نمودند و به تعریف صمیمیت و اهمیت آن در زندگی مشترک پرداختند. ایشان صمیمیت را توانایی تجربه کردن رایطه آزاد، حمایتی و مهرآمیز با فردی دیگر بدون از دست دادن هویت طی فرآیند نزدیک شدن به هم دانست.
در ادامه ایشان اهمیت صمیمیت در زندگی مشترک را تشریح و افزودند صمیمیت هسته روابط عاشقانه است. نارضایتی از صمیمیت ممکن است موجب افزایش برخوردها، کاهش رضایت زناشویی و بروز مشکلات متعدد عاطفی و روانی شود. صمیمیت عنصر هیجانی عشق به ویژه احساساتی از نزدیکی، پیوند و اتصال است. افراد دارای صمیمیت زناشویی بالا قادر هستند که خود را در روابط به شیوه مطلوب تری عرضه کنند و نیازهای خود را به شکل موثری به شریک یا همسفر خود ابراز کنند؛ شد را توضیح دادند.
محمدیان ویژگی های صمیمیت از دیگاه باگاروزی را تشریح کردند: که صمیمیت فرآیند تعاملی است و از چندین مولفه مربوط به هم تشکیل شده است. مولفه های اصلی این فرآیند شامل شناخت، درک، پذیرش، همدلی و قدرشناسی است.
ایشان پس از تعریف و اهمیت صمیمیت در زندگی مشترک؛ در خصوص صمیمیت عاطفی و اهمیت آن در زندگی مشترک صحبت نمودند. صمیمیت عاطفی عبارت است از نیاز برای ارتباط و در میان گذاشتن تمامی احساسات مثبت فرد اعم از(رضایت خاطر، شادی شعف، خوشحالی، و هیجان) و احساسات منفی مانند ( غمگینی، غم، محرومیت، ترس، خشم، گناه، شرم، تنهایی، دلتنگی، خستگی و افسردگی) است.
مدرس کارگاه افزودند برای اینکه صمیمیت احساسی به وجود بیاید؛ بایستی بازداری ها یا محدوودیت های اندکی برای ابراز احساساتی که در یک رابطه مجاز شمرده میشود، وجود داشته باشد.
وی در ادامه بر آشنایی با صمیمیت روان شناختی، صمیمیت عاطفی، صمیمیت جنسی برای ایجاد اعتماد در رابطه و افزایش صمیمیت در زندگی مشترک تاکید نمود.
در پایان مدرس کارگاه به سوالات دانشجویان و صاحبان استعداد برتر پاسخ دادند.