ویژه مستعدان برتر مجرد
کارگاه آموزش، تشویق و مشاوره ازدواج برگزار شد
کارگاه آموزشی مشاوره با عنوان "آموزش، تشویق و مشاوره ازدواج (ویژه مستعدان برتر مجرد)" برگزار گردید
کارگاه آموزشی مشاوره با عنوان "آموزش، تشویق و مشاوره ازدواج (ویژه مستعدان برتر مجرد)"، در راستای تدوین و اجرای برنامه های آموزشی، تشویقی و مشاوره ازدواج و گسترش، ترویج و تسهیل ازدواج مناسب به منظور تقویت بنیاد خانواده در اجتماعات نخبگانی توسط بنیاد نخبگان استان ایلام روز دوشنبه مورخ 13 مردادماه سال 1399 بصورت وبینار برگزار گردید.
در ابتدای این کارگاه دکتر فتح اله محمدیان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خوش آمد به شرکت کنندگان و تشکر از بنیاد نخبگان استان جهت برگزاری این برنامه بیان داشت؛ ما انسان ها در انتخاب محل زندگی، رشته تحصیلی، شغل دارای آزادی عمل هستیم و همواره سعی می کنیم بهترین انتخاب را در زندگی داشته باشیم. در کنار این انتخاب ها، انتخاب همسر به عنوان یکی از مهم ترین تصمیمات زندگی دارای ابعاد مختلفی می باشد.
در حال حاضر درخصوص وضعیت ازدواج جوانان، متاسفانه به دلیل شرایط اجتماعی و اقتصادی کشور درصد ازدواج کاهش پیدا کرده است و آسیب های روانی اجتماعی مرتبط با این موضوع در جامعه در حال رشد است که در کنار پیشرفت های که طی سال های اخیر در کشور اتفاق افتاده، متاسفانه این شاخص رشد صعودی داشته است. براساس نتایج تحقیقات 14 درصد جمعیت کشور در سن ازدواج هستند اما امکانات ازدواج (شغل، مسکن و ...) برای ایشان فراهم نیست.
با توجه به فرهنگ غالب برجامعه در حال حاضر در خصوص امر ازدواج، انتظار جوانان و خانوده ها به این صورت شکل گرفته که در ابتدا می بایست تمامی شرایط و امکانات فراهم شود سپس نسبت به ازدواج اقدام کنیم. در سالیان گذشته شرایط ازدواج جوانان نسبت به شرایط کنونی جامعه بسیار راحتر بود و تجمل گرایی رنگ کمتری در فرهنگ جامعه داشت. اما در حال حاضر این شرایط خیلی پر رنگ تر شده است. از سوی دیکر با افزایش سن از دهه 30 به بالاتر افراد دچار وسواس انتخاب می شوند که باعث می شود انتخاب همسر مناسب و ازدواج برای این افراد مشکل شود.
در بخش اول کارگاه به دلایل عدم ازدواج و یا تاخیر در آن پرداخته شد.
در قسمت دوم کارگاه مدرس به بیان مولفه های ازدواج برای شرکت کنندگان پرداختند. ایشان بیان داشت یکی از مولفه های ازدواج داشتن آمادگی است. دختر و پسر باید از نظر روان شناختی آمادگی ازدواج را داشته باشند. افراد باید از نظر ذهنی به پختگی لازم رسیده باشند. آمادگی پذیرش نقش همسر بودن، پذیرش مسئولیت، آمادگی هیجانی و آمادگی سنی را برای ازدواج کردن کسب کنند. که براساس تحقیقات بهترین سن ازدواج در پسران سن بین 25 تا 30 سالگی و برای دختران بعد از سن 20 و 22 سالگی معرفی شده است. چرا که در این سن افراد پخته تر می شوند و انتخاب های بهتری دارند. مولفه بعدی عشق است. انسان ها هنگام دیدار فرد مورد علاقه خود دچار احساسات روانشناختی می شود و دست پاچه می شود. فردی که عشق را پیدا می کند به راحتی مایوس نمی شود بلکه پافشاری و اصرار می کند. مولفه بعدی تعهد است، زنان و مردان از نظر جسمانی دارای تفاوت هستند در بحث احساسی با هم تفاوت دارند، معمولا دختران دارای تعهد بیشتری در ازدواج هستند. مولفه بعدی داشتن میل و جذابیت است، دو طرف باید دارای جاذبه و کشش نسبت به یکدیگر باشند.
در پایان نیز جلسه پرسش و پاسخ برگزار گردید و دکتر محمدیان به سوالات شرکت کنندگان درخصوص موضوع ازدواج و مشکلاتی که جوانان در حال حاضر برای ازدواج کردن با آن مواجه هستند پاسخ و مشاوره و راهنمایی لازم را در اختیار ایشان قرار دادند.