بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1399/07/16 - 08:33
  • - تعداد بازدید: 436
  • - تعداد بازدیدکننده: 178
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کارگاه آموزشی مشاوره مدیریت استرس برگزار گردید

کارگاه آموزشی مشاوره مدیریت استرس به صورت وبینار برگزار گردید

~/Asset/News/News/Image/1399/MOSHAVERE e2.jpg

بنیاد نخبگان استان ایلام در راستای توانمندسازی مستعدان و سرآمدان و با هدف افزایش اثربخشی، کارایی و بهره­وری صاحبان استعدادهای برتر؛ کارگاه آموزشی مشاوره "مدیریت استرس" را روز چهارشنبه مورخ 16 مهرماه 1399 بصورت وبینار برگزار نمود.


در ابتدای این کارگاه دکتر فتح اله محمدیان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خوش آمد به شرکت کنندگان و تشکر از بنیاد نخبگان استان جهت برگزاری این برنامه بیان داشت؛ استرس از واژه ای به نام فشار می آید، یعنی سنگینی ذهنی در اثر یک عامل فشارزا به انسان وارد می شود. به طور مثال افرادی که دچار استرس می شوند، مشکل خواب دارند و از بیخوابی رنج می برند. مسائل مختلفی از قبیل بیکاری، وضعیت اقتصادی و کرونا از عوامل تنش آفرین و استرس زا هستند که در جامعه کنونی ما به شدت با آن درگیر هستیم که به آن عامل استرس زا می گویند. عوامل استرس زا تنوع زیادی دارند مانند عوامل اقتصادی نظیر اجاره، تورم، درآمد، اقتصاد و ... عوامل بین فردی مانند زندگی زناشویی یا تکالیف زیاد درسی دوره تحصیل، مریضی هایی مانند ویروس کرونا و ..


وی افزود: در مجموع عوامل استرس زا به دو بخش عوامل درونی و بیرونی تقسیم می شوند. عوامل درونی شامل شخصیت، رقابت، حرص و طمع، امیال و آرزوها، اهداف و خواسته ها و ... هستند و عوامل بیرونی هم شامل عواملی مانند خانوادگی، سلامت و بیماری، اقتصادی و رفاه، اجتماعی و فرهنگی، زیست محیطی، تحصیلی و ... می باشند.


ایشان بیان داشتند چهار نوع استرس شیرین، منفی، حاد و مزمن وجود دارد. استرس شیرین مانند قبولی در رشته مورد علاقه، که این موفقیت با یک سری استرس ها مانند زندگی خوابگاهی، دوری از خانواده و ... همراه است، و فرد خیلی سریع با این وضعیت و استرس ها انطباق پیدا می کند. این استرس مفید بوده و باعث رشد و بالندگی انسان می شود. استرس منفی که موضوع بحث امروز ماست دارای عوارضی در چهار حوزه جسمانی، رفتاری، اجتماعی و روانشناختی می باشد. در حال حاضر 50 درصد از علت بیماری های جسمانی، فشار روانی منفی بر افراد می باشد. از عوامل رفتاری خشم، بدخوابی، پرخوری و چاقی را می توان نام برد. عوامل رواشناختی نیز معمولا حافظه را درگیر می کند و روابط اجتماعی ما را تحت تاثیر قرار می دهد و در نهایت فرد را دچار انزوا طلبی می کند. استرس حاد مانند پیشامدهای ناگهانی و استرس مزمن مانند بگو مگوهای خانوادگی طولانی مدت می باشد.


وی در خصوص سطح بهینه استرس و عملکرد انسان بیان داشت: استرس کم موجب خستگی و عملکرد پایین فرد و استرس متوسط باعث خلاقیت و رشد فرد می شود اما استرس زیاد و بیش از حد به بیماری و افت عملکرد منجر می شود.


محمدیان سبک های مقابله با استرس را در پنج حوزه هیجانی، اجتنابی، مسئله محور، مثبت محور و معنوی محور طبقه بندی و راهکارهایی جهت مدیریت استرس ارائه نمودند.


در پایان نیز جلسه پرسش و پاسخ برگزار گردید و مدرس کارگاه به سوالات شرکت کنندگان درخصوص موضوع مدیریت استرس پاسخ و مشاوره و راهنمایی لازم را در اختیار ایشان قرار دادند.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 137975
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم