بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تیمسار دکتر قدرت اله شریف نیا

پزشک پیشکسوت و یادگار دوران دفاع مقدس

زندگی نامه:

دکتر قدرت اله شریف نیا در سال 1317 در خانواده ای مذهبی، در شهر ایلام دیده به جهان گشود. اولین حسینه شهر ایلام (حسینه شریف نیا) توسط خانواده ایشان در سال 1296 بنا نهاده شده است. تحصیلات دوره ی ابتدایی و راهنمایی را در مدارس ایلام گذراندند. تشویق خانواده برای ادامه ی تحصیل وعلاقه و انگیزه ایشان برای کسب مدارج تحصیلی موجب گردید تا در سال 1337 به تهران اعزام شودند و در مدرسه دارالفنون دوران تحصیلات متوسطه را طی نمایند. ایشان در سال 1340 با شرکت در آزمون ورودی دانشگاه، در رشته پزشکی پذیرش شدند. طی سال دوم تحصیل دانشگاه با کسب بورسیه پزشکی نیروی زمینی وارد دانشکده افسری ارتش شدند تا در کسوت پزشکی در این عرصه خدمت نمایند. ایشان در سال 1347 موفق به اخذ مدرک پزشکی عمومی شدند.

دکتر شریف نیا خدمت خود را در مناطق غرب کشور آغاز و همزمان با ادامه ی تحصیل در دانشگاه تهران و خدمت در بیمارستان سینا در سال 1355 دانشنامه ی دکترای تخصصی جراحی عمومی را از این دانشگاه دریافت نمودند و تا زمان پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در شهرستان قوچان به عنوان جراح عمومی به مردمان آن دیار خدمت نمودند.

با پیروزی انقلاب اسلامی، رسالت پزشکی خود را با عنوان ریاست بیمارستان ارتش اهواز ادامه داده و با شروع جنگ تحمیلی در دوران دفاع مقدس نقش بسیار مهمی در جبهه های غرب و جنوب کشور ایفا نمودند. دکتر شریف نیا در بسیاری از عملیات های رزمندگان اسلام، به عنوان رزمنده و پزشک حضور فعال داشته و در بیمارستان های صحرایی پشت جبهه ها نیز به مداوای مجروحان می پرداختند. دکتر شریف نیا در سال 1367 به عنوان معاون فنی و رئیس شورای عالی پزشکی اداره بهداری نیروی زمینی منصوب و مشغول خدمت گردیدند.

ایشان در این عرصه بسیار متواضعانه عمل کرده و تلاش نمودند تا از تبلیغ خدمات و ایثارگری های دوران جبهه و جنگ خودداری کنند. طی عملیات شکست حصر آبادان و استقرار در بیمارستان صحرایی ارتش به دلیل تلاش شبانه روزی برای مداوای مجروحان جنگی و شدت کار و فعالیت موجب گردید ایشان به شدت دچار بیماری شوند (ناراحتی معده، فشار های روحی و...) به طوری که برای معالجه به کشور انگلیس اعزام گردیدند. از دیگر فعالیت های اجرایی دکتر شریف نیا خدمت در بیمارستان 502 ارتش و جانشینی ریاست بهداری نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و خدمت صادقانه در تیم پزشکی تشخیص درصد جانبازی آزادگان است. دکتر شریف نیا در سال 1376 به عنوان معاون بهداری ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب و سپس با درجه سرتیپی به افتخار بازنشستگی نائل شدند. پس از بازنشستگی با توجه به علاقه خدمت به مردم زادگاهش فعالیت طبابت خود را در شهر ایلام ادامه داد.

لازم به یاد آوری است که ایشان در کنار فعالیت های پزشکی در عرصه های مذهبی، اجتماعی و فرهنگی فعالیت داشته و بازسازی و نگهداری حسینیه شریف نیا که از پدر بزرگوارشان به یادگار مانده از جمله امور عام المنفعه این شخصیت برجسته ایلامی است.

گزارش برگزاری برنامه تکریم:

برنامه تکریم دکتر قدرت اله شریف نیا با مشارکت مرکز علمی کاربردی ایلام 1 (پارسیان) و با حضور استاندار محترم ایلام، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری ایلام، اعضای شورای علمی بنیاد نخبگان استان ایلام، روسای دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی، مدیران کل، اعضای شورای شهر ایلام، تعدادی از اعضای هیئت علمی دانشگاه، سایر مسئولین و بزرگان و معتمدین استان و اعضای محترم خانواده شریف نیا روز سه شنبه مورخ 24 فروردین ماه 1395 در محل سالن جلسات دانشگاه علمی کاربردی ایلام 1 (پارسیان) صورت پذیرفت.

در ابتدای مراسم جناب آقای دکتر فصیحی رئیس محترم دانشگاه علمی کاربردی پارسیان ضمن خوشآمدگویی به مسئولین و مهمانان حاضر در مراسم تکریم از چهره های شاخص استان را اتفاق نوین و گامی مثبت در جهت بزرگداشت سرمایه نمادین و سرآمدان استان دانست.

ایشان در ادامه در خصوص دکتر شریف نیا و اقدامات ارزنده ایشان صحبت نمودند و سلامتی ایشان را از خداوند منان خواستار شدند.

در ادامه جناب آقای دکتر رضا خانی رئیس بنیاد نخبگان استان ایلام ضمن تشریح اهداف و برنامه های بنیاد نخبگان استان ایلام، تکریم از چهره های شاخص و ماندگار را جز اصلی ترین برنامه ها و اولویت بنیاد نخبگان استان معرفی نمودند.

دکتر خانی بیان داشتند برنامه نکریم از چهره های شاخص استان به منظور توسعه و ترویج فرهنگ تکریم از فرهیختگان، سرآمدان و نخبگان جامعه از سال توسط بنیاد نخبگان استان آغاز و امروز سومین برنامه تکریم با مشارکت دانشگاه علمی کاربردی پارسیان و با حضور مدیران و مسئولین استانی هستیم.

رئیس بنیاد نخبگان استان ایلام هدف از این برنامه را ارتقاء منزلت اجتماعی، مرجعیت علمی نخبگان و ارائه مهارت های حرفه ای ایشان به استعدادهای برتر و شناسایی رموز موفقیت نخبگان و ترویج این رموز در میان مستعدان و جوانان بیان نمودند.

دکتر خانی ضمن معرفی و شرح خدمات ارزنده جناب آقای دکتر شریف نیا، از تلاش و کوشش ایشان در دوران دفاع مقدس خدمت به مردم شریف ایران و ایلام تقدیر و وی را الگوی مناسبی برای جوانان و دست اندرکاران استان معرفی نمودند.

دکتر خانی ابراز امیدواری نمود طی برنامه های آتی از سایر چهره های شاخص استان تکریم و الگوسازی در این زمینه برای جوانان صورت پذیرد.

دکتر همایون مرادنژادی رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان نیز گفت: تجلیل از نخبگان و خادمان مردم ضمن تقویت و تحکیم سرمایه اجتماعی نقش عمده‌ای در توسعه استان دارد.

در ادامه مهندس محمدرضا مروارید استاندار محترم ایلام با اشاره بهرشد چهره‌های ماندگار در دل خانواده‌های فهیم، بر تقدیر شایسته‌ از این خانواده‌ها تاکید نمود.

وی ادامه داد: در استان برنامه های متنوعی جهت تجلیل از هنرمندان و پیشکسوتان صورت می پذیرد از جمله آن فعالیت‌ حوزه هنری ایلام در قالب شب‌ها و عصرهای روشن بود، و ما امیدواریم تلاش‌های دانشگاه ایلام برای تاسیس بنیاد ایلام‌شناسی به نتیجه برسد تا زمینه معرفی نخبگان دیروز و امروز ایلام به نسل فردا فراهم شود.

استاندار ایلام برنامه ‌های تجلیل از سرآمدان و نخبگان را توشه‌ای برای نسل آینده دانست و افزود: امیدواریم بتوانیم نخبگان امروز را به خوبی به نسل آینده معرفی کنیم تا از تجربه‌های گران‌سنگ آنان درس بیاموزند و در راه خدمت به انسان‌ها به کار گیرند.

در پایان مراسم با اهدای لوح تقدیر و یادبود از سوی بنیاد نخبگان و دانشگاه علمی کاربردی از جناب آقای دکتر شریف نیا تقدیر و تکریم بعمل آمد.

گزارش تصویری