استاد ظاهر سارایی
از سرآمدان ادبی استان ایلام
زندگی نامه:
ظاهر سارایی، متولد 1343 در شهر ایلام، پس از اخذ دیپلم در زادگاه و ادامهی تحصیل در مرکز تربیت معلم شهید اشرفی اصفهانی کرمانشاه، به کسوت معلمی درآمد. وی، تحصیلاتش را در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاههای علامه طباطبایی تهران و شهید چمران اهواز ادامه داد و سالها در دبیرستانها و مراکز آموزش عالی ایلام به خدمت مشغول گردید و اینک به افتخار بازنشستگی نائل آمده است، اما همچنان به کوششهای فرهنگی و ادبی خود ادامه میدهد. او در کارنامهی فرهنگیاش، سابقهی حضور فعال در عرصهی سرایش شعر فارسی و کردی، و تالیف کتاب و نگارش مقالات متعدد را دارد و تا کنون کتابهای زیر از وی چاپ و منتشر شده است:
- مجموعه شعر « به هر چه تازه سلام»
- تصحیح و ترجمه و شرح دیوان غلامرضاخان ارکوازی
- میرکان (دریچهای به ادبیات شفاهی مردم ایلام) - با مشارکت آقای صید محمد درخشنده
- شرح و تدوین دیوان آرام
ایشان افتخارات و موفقیتهای زیادی در سطح کشور کسب کرده است که از آن میان میتوان به کسب رتبهی اول در جشنوارهی بینالمللی شعر فجر، و کسب رتبهی دوم تالیف کتاب معلم به خاطر تالیف دیوان غلام رضا خان ارکوازی اشاره نمود.
گزارش برگزاری برنامه تکریم:
مراسم تکریم سرآمدان ادبی استان ایلام "استاد حشمت منصوریجمشیدی" و "استاد ظاهر سارایی" با حضور استاندار محترم استان، رئیس بنیاد نخبگان، مدیران و مسئولین دستگاه های اجرایی، روسای دانشگاه های ایلام، فرهیختگان، سرآمدان و استعدادهای برتر روز سه شنبه 23 آذرماه سال 1395 برگزار گردید.
محمدرضا مروارید استاندار ایلام در مراسم تکریم سرآمدان ادبی استان ایلام، با تقدیر از فعالیت های بنیاد نخبگان و تلاش های این بنیاد در در برگزاری رویداد تکریم از سرآدان و نخبگان استان؛ نخبگان را سنگ زیربنای پیشرفت برای هنرمندان و جوانان دانست که نقش مهمی در زمینه توسعه فرهنگی بر عهده دارند. تکریم یک سنت حسنه بوده که امید است روز به روز هرچه بیشتر در جامعه شکل بگیرد.
وی افزود: مفاخر ادبی، علمی، نخبگان استانی که آثار و اندیشههایی دارند، باید هم برای مردم و هم برای آینده بهتر نسل جوان شناخته شوند.
استاندار ایلام با اشاره به اشعار زیبای استاد حشمت منصوری جمشیدی و ظاهر سارایی گفت: آنچه امروز در این مراسم بیان شد گوشههایی از عظمت روحیه این اساتید است، واقعیت این است که ایشان در شعرهای خود تنه به تنه شعرای بزرگ پیش رفته اند.
مروارید، با اشاره به تلاشهای استاد سارایی و منصوری در زمینه شعر ایلام، گفت: این عزیزان در زمینه پژوهش و زنده کردن نام شاعران پرآوازه استان از جمله غلامرضا خان ارکوازی و عباسی آرام اثرگذار بودهاند که در آینده باید در بعد آموزشی و پژوهشی از این دو سرآمد ادبی استان استفاده شود.
دکتررضا خانی، رئیس بنیاد نخبگان استان ایلام نیز ضمن خوشامدگویی به حضار و تقدیر از همه کسانی که در امر برگزاری رویداد تکریم در استان اهتمام می ورزند، تکریم را رویدادی الگوساز، هویت ساز و امید آفرین دانست و آن را عامل مهمی برای تحکیم ساختار جامعه و بازدارنده در گسست های اجتماعی عصر حاضر دانست.
دکترخانی در ادامه ضمن تشریح برنامه ها و فعالیت های گسترده بنیاد نخبگان در شناسایی، هدایت و حمایت از سرآمدان و نخبگان جامعه وجه تمایز برنامه های فرهنگی از جمله تکریم را تعمیق بخشیدن و رواج فرهنگ قدردانی و احترام به سرآمدان و بزرگان در حوزه های مختلف جهت الگوسازی مناسب دانست.
در ادامه مراسم تعدادی از سرآمدان و شخصیت های برجسته عرصه شعر، ادب و هنر استان از جمله محمد جلیل بهادری، محمد علی قاسمی، خداداد ابراهیمیف دکتر بهروز سپیدنامه و جلیل صفربیگی به بررسی ابعاد شخصیتی و ادبی استاد حشمت منصوری جمشیدی و استاد ظاهر سارایی پرداختند.
در این آئین که با همت بنیاد نخبگان استان انجام شد از خدمات و آثار گرانقدر سرآمدان ادبی استان استاد حشمت منصوری جمشیدی و استاد ظاهر سارایی با اهدای لوح و هدایایی تجلیل بعمل آمد.