بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

استاد علی اشرف صندوق آبادی

هنرنامه

ایشان در بیستم مهرماه سال 1339 در شهر ایلام بدنیا آمدند و مقاطع تحصیلی را در ایلام طی نمودند. وی هنر خوشنویسی را زیر نظر اساتید برجسته خوشنویسی ایران نظیر عبدالله جواری، غلامحسین امیرخانی و یدالله کابلی خوانساری فرا گرفت. صندوق آبادی دارای تحصیلات فوق لیسانس مدیریت دولتی (در سال 1373) بوده و ضمن داشتن گواهی نامه استادی انجمن خوشنویسان ایران (در سال 1387)، دکتری تخصصی درجه یک هنر (1390) را نیز داراست.

علی اشرف صندوق آبادی استاد مشهور خوشنویسی ایلام که تاکنون موفق شده است شاگردان برجسته ای در زمینه خوشنویسی از جمله شمس الدین مرادی، پیمان سادات نژاد، مهدی منصوری و ... تربیت کند. از فعالیت­های تخصصی ایشان می­توان به نائب رئیس انجمن خوشنویسان ایران، عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران، از موسسین انجمن خوشنویسی در استان ایلام، عضو شورای سیاست گذاری، داور و دبیر جشنواره های ملی هنرهای تجسمی نام برد. آثار ایشان در نمایشگاه های متعددی به نمایش گذاشته شده است.

ابداع سبک یا شیوه نو در آثار هنری، خلاقیت و نوآوری در خلق و اجرای آثار، بهره گیری از مفاهیم و آموزه های دینی و اخلاقی، به کارگیری نمادها، سبک های اصیل و نشانه های فرهنگ اسلامی ایرانی، تلاش برای احیا، نگهداری و بهره‌برداری از تاریخ، فرهنگ و میراث هنری تمدن اسلامی ـ ایرانی، برگزیده شدن در رویدادهای معتبر هنری، نمایش و انتشار آثار هنری در سطح ملّی و بین المللی، انتشار آثار هنری در موزه ها و مراکز معتبر هنری، عضویت در مجامع هنری ملّی و بین المللی، نگارش کتاب تحقیقی در حوزه هنر، تربیت شاگردان و هنرمندان مبرّز در حوزه هنر، همکاری مؤثر در برگزاری رویدادهای معتبر هنری، کسب دانشنامه دکتری تخصصی/ نشان درجه 1 هنری از افتخارات ایشان می باشد.

سوابق کاری و هنری: مدیر اداره دامپروری استان؛ معاون اداری مالی سازمان جهاد کشاورزی؛ معاون اداره برنامه ریزی اداری مالی سازمان جهاد کشاورزی؛ مدیر امور اراضی ؛ مدیر کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان؛ عضو هیئت منصفه مطبوعات استان به مدت 9 سال؛ نائب رئیس انجمن خوشنویسان ایران؛ عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران

حضور در نمایشگاه های هنری داخلی و خارجی: پاکستان: لاهور 1366؛ اسلام آباد: کراچی 1366؛ تهران: جهان اسلام 1375؛ کیش: سمینار انجمن خوشنویسان 1380؛ ترکیه: استانبول 1383؛ کویت 1383؛ پاریس: مرکز فرهنگی یونسکو 1386؛ لندن: نمایشگاه علوم قرآنی 1387؛ تاجیکستان: موسسه فرهنگی اکو 1389؛ پاکستان: موسسه فرهنگی اکو 1389؛ تایلند 1391.

جوایز و رتبه های اخذ شده در جشنواره ها و مسابقات داخلی و خارجی: دریافت گواهینامه استادی انجمن خوشنویسان - دکترای تخصصی هنر - رتبه سوم جشنواه خوشنویسی بین المللی کیش - افتخار اخذ 17 رتبه برگزیده و برتر جشنواره های ملی و بین المللی خوشنویسی - داور جشنواره های ملی و بین المللی - مصحح اوراق امتحانی انجمن خوشنویسان دبیر جشنواره های مختلف ملی و بین المللی - دریافت نشان عالی هنرهای تجسمی ایران در اسفند سال ۱۴۰۰


خلاصه از از برگزاری مراسم:

آیین تکریم و الگوسازی از استاد علی اشرف صندوق آبادی به پاس زحمات چندین ساله ایشان در حوزه هنر و خوشنویسی، کسب افتخارات بین المللی و ملی، مدرک درجه یک هنر و مدرک استادی انجمن خوشنویسان ایران روز چهارشنبه 5 مردادماه 1401 در محل سالن سینما فرهنگ ایلام برگزار شد.

در ابتدای برنامه دکتر محمد ایدی رئیس بنیاد نخبگان استان ایلام ضمن خیر مقدم خدمت مهمانان برنامه به ویژه استاد علی اشرف صندوق آبادی؛ با قرائت سوره‌ انشراح، از قرآن به عنوان یک اثر فاخر و هنری نام برد که نمونه‌ای یکتا است و اظهار کرد: هر چیزی در ارتباط با قرآن، یقیناً ماندگاری به دنبال خواهد داشت.

رئیس بنیاد نخبگان استان ایلام به چهره‌ی بین المللی هنر خوشنویسی، عثمان طاها اشاره کرد و افزود چون فعالیت ایشان در ارتباط با قرآن بود عالم گیر شد و نیز اشاره کرد: از دوستان استاد غلامحسین امیرخانی که استاد خوشنویسی و کاتب قرآن با خط خوش اشاره کرد و گفت: ایشان در حال کتابت قرآن به خط نستعلیق و تحت تاثیر خوشنویسی ایران است، در تکمیل این مطلب که قرآن باعث ماندگاری می‌شود این را باید گفت استاد صندوق آبادی از این قائده مستثنی نیست و حدیثی از پیامبر اکرم (ص) را اشاره کرد که فرمودند: هر کسی بسم الله الرحمن الرحیم را با خط زیبا بنویسد تمام گناهانش بخشوده می شود که در آثار استاد مشهود است.

ایدی با طرح یک سوال که رمز و راز موفقیت چیست؟ گفت: این سوال یک مقوله مهم در زندگی است که جواب آن در سوره‌ی انشراح است که بعد از هر سختی، آسانی است و تا انسان سختی نکشد، تلاش نکند شیرینی و حلاوت موفقیت را نخواهد چشید.  و در واقع برند شدن در یک حوزه بعد از تلاش و کوشش فراوان و تحمل سختی ها میسر خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه نوع نگاه به شغل و حرفه‌ در ماندگاری مهم است، افزود: حرفه بر خلاف شغل دنبال سودآوری نیست اما وقتی در حرفه به دنبال کسب رضایت مردم باشیم سود به دنبال خواهد داشت.

ایدی خاطر نشان کرد: یکی از دلایل عدم موفقیت مدیران در سازمان نشات گرفته از حرفه‌ای نبودن است در صورتی که تخصص، مهارت و نگاه حرفه‌ای، شخص و سازمان را از دیگران متمایز می‌کند و اما یکی از اولویت های سازمان ها تکریم از افراد تاثیرگذار است.

رئیس بنیاد نخبگان استان ایلام تصریح کرد: یکی از وظایف بنیاد ملی نخبگان، تکریم افراد سرآمد در حوزه های مختلف علمی، ادبی، هنری و کارآفرینی است که این افراد توسط شورای علمی بنیاد نخبگان استان با بررسی رزومه علمی، اجرایی اشخاص در حوزه‌های مختلف انتخاب و معرفی می‌شوند. که استاد صندوق آبادی با توجه به زحماتی که در هنر خوشنویسی کشیده و افتخارات زیادی که در سطح ملی کسب کرده است و شاگردانی

متعدد تربیت نموده اند انتخاب گردیدند. هرچند ایشان راضی به این تکریم نبودند و با تاخیر این برنامه اجرا شد.

ایدی افزود: هدف دیگر از تکریم، الگوسازی است و باید عظمت این مراسم در جامعه منعکس شود تا جامعه با شیوه‌ها و سختی‌های که استاد متحمل شده تا به این جایگاه برسند، آشنا شوند و شاهد تاثیر آن بر افراد متعدد باشیم.

در انتهای این مراسم استاد علی‌اشرف صندوق آبادی ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این برنامه به ویژه بنیاد نخبگان استان ایلام به عنوان متولی اصلی؛ اظهار کرد: خط یکی از مهمترین اختراع بشریت است که خوشنویسی صورت و معنا را مورد توجه قرار داده است. در فرهنگ ژرف و غنی ایران می‌بینیم خوشنویسی تبدیل به یکی از مظاهر غنای تمدنی آن است.

وی افزود: خداوند را شاکرم که در میان مردمان فرهنگ دوستی زندگی می‌کنم که به اذعان اساتید برجسته، تراز خوشنویسی ایلام در حد هنر استان‌های بنام در هنر خوشنویسی است.

استاد صندوق آبادی خاطر نشان کرد: جا دارد متولیان امر فرهنگ سعی در معرفی هنرمندان در سطح جهان داشته باشد بویژه در دورانی که بسیاری از کشورها به دنبال دستیابی به آثار تاریخی تمدن‌های غنی برای تمدن سازی خود هستند.

ایشان افزود: باید دوران گسست فرهنگی را کاهش داد و به پاسداشت ذخایر فرهنگی اقدام کرد.

در این آیین استاد سعید زمزیا عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران، استاد شمس الدین مرادی و استاد محمد پیرانی از شاگردان استاد در خصوص ویژگی های ایشان صحبت نموده و دکتر بهروز سپیدنامه و فرهاد شاهمرادیان در وصف ایشان شعر سرودند.

گزارش تصویری