استمداد استاندار ایلام از دانشگاهیان و اقتصاددانان استان در مسیر تحقق شعار سال ۱۴۰۴ (سرمایه گذاری برای تولید)؛
استاندار ایلام در نشست با مدیران اقتصادی و دانشگاهیان: نقش دانشگاهیان و جامعه علمی در حل مسایل مهم استان پررنگ خواهد بود/ سرمایهگذاری مولد و هدفمند منجر به توسعه اشتغال میشود
استاندار ایلام: دانشگاه باید پرچمدار حل مشکلات و محور تصمیمگیریها باشد/ امیدآفرینی و پیوست رسانهای برای همه پروژهها ماموریت مهم رسانه ها برای تحقق شعار سال است/مدیران، دانشگاهیان و رسانهها سه ضلع مثلث امیدآفرینی برای تحقق شعار سال هستند/ باید تصویر خوبی از ایلام برای سرمایهگذاری ترسیم شود
.jpg)
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان ایلام و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری ایلام، دکتر احمد کرمی استاندار ایلام روز شنبه ۱۶ فروردینماه در نشست با مدیران اقتصادی و روسای دانشگاه ها در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۴ (سرمایهگذاری برای تولید)، اظهار داشت: شعار امسال یک شعار کلیدی و مهم است، ضرورت دارد همه مدیران، اساتید دانشگاهها، نخبگان، رسانهها و... برای تحقق شعار سال پای کار باشند و در این حوزه با خلاقیت، کارآفرینی، ایدهپردازی و نوآوری، زمینهساز تحقق شعار سال باشند.
وی با تاکید بر نقش نخبگان و دانشگاهیان در حل مسایل استان و تحقق شعار سال ۱۴۰۴، گفت: نقش دانشگاهیان در حل مسایل مهم استان پررنگ خواهد بود، هردانشگاه باید متولی رفع یک یا چند مشکل در استان باشد، بنا داریم از ساختار علمی و دانشگاهی در حل مسایل و مشکلات استان بهره گیریم و در این زمینه پیشگام باشیم.
استاندار ایلام بیان داشت: همه تلاش و برنامهریزیها برای رسیدن به رشد و توسعه متوازن است که در این راستا علاوه بر بهرهگیری از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان، رسانهها نیز بعنوان یک ظرفیت و مولفه مهم در توسعه، نقش آفرین هستند.
وی بر لزوم تسهیل فرآیند سرمایهگذاری، کوتاه کردن اخذ مجوزهای سرمایهگذاری و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در استان تاکید کرد و گفت: با نگاه علمی و رویکرد دانش بنیانی بنا داریم از ظرفیتهای مختلف در استان بهره گیریم.
استاندار ایلام خواستار فعالسازی مرکز خدمات سرمایهگذاری در استان شد و تاکید کرد: باید چندین کمیته و کارگروه در این راستا تشکیل و اقدامات این کارگروه ها باید جمع بندی تا بتوانیم خروجی موثری در این حوزه داشته باشیم.
نماینده عالی دولت در استان ایلام در ادامه بر ضرورت سرمایه گذاری در صنعت گردشگری استان اشاره کرد و گفت: استان ایلام استان نوظهور گردشگری است و با توجه طبیعت بکر، آثار تاریخی، طبیعی ، مذهبی و یادمانهای شهدا متعدد در این استان، می توانیم از این ظرفیت مهم به نحو احسن استفاده کنیم.
وی گفت: با تلاش رسانهها در راستای معرفی ظرفیت های گردشگری استان و اقدامات دستگاه های متولی این حوزه، تردد مسافران نوروزی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۸ درصد رشد را نشان می دهد که می طلبد برنامه ریزی لازم در این حوزه برای توسعه سرمایه گذاری انجام گیرد.
وی خواستار معرفی فرصتهای سرمایهگذاری صنعت گردشگری شد و خاطرنشان کرد: سرعت ایجاد شغل در حوزه صنعت گردشگری ۲.۵ برابر بیش از سایر شغلها است و در مقایسه با سایر حوزهها نیز به سرمایه کمتری نیاز دارد.
وی از رشد ۸۰ درصدی تردد زوار در ایام نوروز خبر داد و گفت: از ۲۵ اسفندماه سال گذشته تا ۱۵ فروردین ماه سالجاری بیش از ۵۰۴ هزار زائر از مرز مهران تردد کردند که این آمار و ارقام نشان از رشد ۸۰ درصدی زوار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل دارد.
کرمی با بیان اینکه دانشگاه ها باید پرچمدار حل مشکلات، محور تصمیمگیریها و ارائه دهنده راهکاره های اجرایی برای حل مشکلات، معضلات و چالشهای پیش رو باشد، گفت: دانشگاه، اساتید و نخبگان جامعه باید مرجعی برای حل معضلات و مشکلات استان باشند به گونه ای که به یک کلید واژه مهم و عمومی تبدیل شوند.
وی افزود: دانشگاه باید از ظرفیت های عظیم خدادادی اقتصادی، منابع زیرزمینی و نیروی انسانی کارآمد در راستای تحقق شعار سال گام برداشته و پیش زمینه های سرمایه گذاری را تسهیل نماید.
استاندار ایلام با اشاره به مشارکت همگانی در راستای تحقق شعار سال، افزایش میزان سرمایه گذاری در استان و پرهیز از بزرگ نمایی مشکلات و نارسایی ها، گفت: باید تلاش کنیم با ارائه یک تصویر خوب و امید آفرین از استان زمینه جذب سرمایه وسرمایه گذاری فراهم آید.
وی با اشاره به رشد ۲۸ درصدی تردد مسافران نوروزی در مقایسه با سال گذشته، افزود: این آمار و ارقام امیدبخش نشان میدهد ایلام ظرفیت عظیمی در حوزههای مختلف گردشگری دارد، که باید بالفعل شوند. در حالی که جمعیت استان ۶۰۰ هزار نفر است، تنها در۲۰ روز بیش از۵۰۰ هزار نفر از مرز مهران تردد داشته اند .
کرمی خواستار تغییر رویکردها و رفتارها در مواجه با سرمایهگذاران، گردشگران و زائران شد و آنرا نیازمند فرهنگ سازی و کار تبلیغاتی دانست و برنامه آن را منوط به کار و تلاش دانشگاه و بهره گیری از ظرفیت های رسانه ای عنوان کرد.
استاندار ایلام در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه نه بزرگ راه و نه آزادراهی در استان داریم و با وجود افزایش حجم ترددها و رشد ۲۸درصدی گردشگران، خوشبختانه با کاهش۱۸ درصدی میزان تصادفات و کاهش ۱۵ درصدی تلفات انسانی مواجه بودیم، اگرچه تصادفات جاده ای آزار دهنده و تلفات انسانی هم غم انگیز است و ضرورت برنامه ریزی ها را دوچندان می کند، اما در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر خوبی است که به ثبت رسید.
نماینده عالی دولت در استان با اشاره به محدودیت های اعبتاری دولت گفت: اگرچه بودجه امسال نسبت به سال قبل رشد ۲.۶ درصدی را نشان می دهد، اما با همراهی، وفاق و همدلی میتوان برخی کاستی ها را جبران کرد که دانشگاه، دستگاه اجرایی و رسانه ها در این ظرفیت سازی تاثیرگذارند.
وی با بیان اینکه مدیران، دانشگاهیان و رسانهها سه ضلع مثلث امیدآفرینی برای تحقق شعار سال هستند. گفت: درایت مقام معظم رهبری در انتخاب شعار سال با اشرافیت کامل ایشان بر رویکردهای اقتصادی ، این حس را در ما تقویت می کند که یکسال وقت خود را وقف توسعه استان کنیم و با تشکیل و مشارکت در کمیته های زیربنایی، گردشگری، کشاورزی، مرز، انرژی و نفت و گاز و .. برنامه ریزی لازم را برای تحقق شعار سال در دستور کار قرار دهیم.
استاندار ایلام با تاکید بر تکمیل زنجیره ارزش محصولات استان، خاطرنشان کرد: در ایام نوروز در فروش محصولات صنایعدستی استان بیش از ۹۰ میلیاردریال فروش داشته ایم که باید در این حوزه بیشتر کار کنیم و زنجیره ارزش آن را تکمیل کنیم.
کرمی تاکید کرد: برای اختصاص بودجه به استان، جمعیت ایلام را برای مبنای تردد سالانه اربعین ۸ میلیون ببینیم.
وی رسانه و دانشگاهیان را دو ظرفیت عظیم برای توسعه استان ذکر کرد و گفت: دو رسالت مهم دولت چهاردهم یعنی عدالت آموزشی و تحقق ۳۰ هزار مگاوات انرژیهای خورشیدی و تجدپذیر در کشور ( سهم استان ۵۰۰ مگاوات) محقق میشود.
استاندار ایلام با بیان اینکه نگاه ما به سرمایه گذاری باید به مانند علم مهندسی باشد، گفت: باید سرمایه گذاری را از سقف و اجرا را از پی و با کاهش کاغذ بازی ها به افزایش سودآوری سرمایه گذار کمک کنیم تا سرمایه گذار از شرایط بحرانی عبور کرده و امیدوارانه و با رغبت به ادامه کار تشویق شود.
کرمی نقد را زمینه ساز توسعه دانست و از رسانه ها خواست به جای نقد مدیر، عملکرد آنرا واکاوی کنند و برای مشکلات راهکار ارایه دهند.
وی در پایان بر استمرار جلسات، تقویت حوزه های دانش بنیان و بهره گیری مدیران از ظرفیت های ملی تاکید کرد.
***
بنیاد نخبگان استان ایلام در شبکههای اجتماعی:
بله: ilambmnir@
ایتا: ilambmnir@