بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1401/01/24 - 11:43
  • - تعداد بازدید: 689
  • - تعداد بازدیدکننده: 679
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان

۲۵۰۰ نخبه ایرانی از ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا جذب دانشگاه‌های داخل شدند

ناصر باقری مقدم؛ قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از جذب ۲۵۰۰ نفر از نخبگان و متخصصان ایرانی شاغل در دانشگاه‌های برتر دنیا خبر داد و گفت: این افراد در ایران یا عضو هیات علمی دانشگاه‌ها شدند یا شرکت دانش بنیان راه‌اندازی کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، بازگشت دانش‌آموختگان و دانشجویان بین‌المللی در داخل کشور و همچنین نرخ بازگشت متخصصان ایرانی به طور حتم منجر به ارتقای شاخص‌های نوآورانه و ارتقای وضعیت کشور در شاخص گردش نخبگانی می شود.

با برنامه‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان در قالب همکاری و جذب متخصصان ایرانی غیر مقیم، ظرفیت بازگشت مهاجران ایرانی به کشور افزایش یافته و روند همکاری در  مراکز پژوهشی، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور تسریع شده است.

این درحالی است که از سوی دیگر بازگشت نخبگان نیازمند ارایه آمارهای دقیقی از مهاجرت‌های بازگشتی به منظور تحلیل و حمایت نهادهای اثرگذار در شناخت وضعیت موجود و چگونگی جذب دانشجویان و پژوهشگران در کشور است.

ناصر باقری مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در این خصوص تاکید کرد: این بنیاد برنامه‌های خود را در عمل به سمت به کارگیری و جذب نخبگان تنظیم کرده است، به طوری که از نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور از طریق سامانه‌ای با نام آی کانکت»(سامانه‌ درخواست متخصصان و کارآفرینان غیرایرانی) که حدود ۱۰ هزار درخواست در آن ثبت شده بود، تاکنون حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از متخصصان ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا را در کشور جذب کرد که این افراد یا عضو هیات علمی دانشگاه ها شدند یا شرکت دانش‌بنیان در کشور ایجاد کردند.

وی با بیان اینکه در مقوله جذب نخبگان تنها مساله جذب صرف هدف بنیاد ملی نخبگان نیست بلکه جذب موثر جزء اهداف اصلی است، یادآور شد: نکته بسیار مهم این است که متخصصان و نخبگان باید به فعالیت نخبگانی بپردازند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان همچنین اظهار داشت: اگر نخبه‌ای در یک دستگاه دولتی یا سایر بخش ها از جمله بخش صنعت مشغول به فعالیت است باید فعالیت‌های نخبگانی داشته باشد و این فعالیت باید بیشتر از جنس فعالیت‌های تحقیقاتی، فناورانه و نوآورانه باشد.

باقری مقدم افزود: این اموری است که باعث می‌شود آن دستگاه، وزارتخانه یا صنعت ارتقا پیدا کند بنابراین اصولاً جذب صرف هدف بنیاد بنیاد ملی نخبگان نیست بلکه جذب موثر جزء اهداف اصلی است، چراکه این اقدام سبب می‌شود نخبه در جایگاه خود قرار گیرد و نگهداشت لازم از این سرمایه انسانی ارزشمند انجام پذیرد.

وی تصریح کرد: در خصوص قرار گرفتن نخبگان در جایگاه خود و حفظ و نگهداشت این نیروی انسانی ارزشمند کارگروه مشترکی با سازمان اداری استخدامی و سازمان برنامه و بودجه تشکیل شده است.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان همچنین در ادامه به نقش نخبگان و استعدادهای برتر در تحقق شعار سال و تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر لزوم گسترش اقتصاد دانش بنیان اشاره و خاطرنشان کرد: برای رسیدن به قله های علم و دانش و توسعه زیرساخت‌های دانش بنیان در کشور و همچنین ایجاد بستر مناسب برای اثرگذاری نخبگان که رکن اصلی این مهم را تشکیل می‌دهند، لازم است از رویه‌ های توجه صرف به سوابق آموزشی و پژوهشی در شناسایی اجتماعات نخبگانی عبور کرده و به سمت ایجاد بستر مناسب و طراحی و اجرایی‌سازی برنامه ‌های توانمندسازی منطبق با نیاز اساسی کشور در مسایل مختلف حرکت کنیم تا زمینه حضور موثر نخبگان و مستعدان برتر در شرکت‌های دانش بنیان و سایر حوزه‌های شناسایی و فراهم شود.

منبع: ایرنا

  • گروه خبری : SlideShow,یادداشت
  • کد خبر : 157615
کلمات کلیدی
رضا خورشیدی
خبرنگار

رضا خورشیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید