بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1402/12/16 - 15:34
  • - تعداد بازدید: 69
  • - تعداد بازدیدکننده: 69
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برنامه زیارتی-فرهنگی غبارروبی ضریح امامزاده علی صالح (ع) و محفل انس با قرآن برگزار گردید

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان ایلام، محفل انس با قرآن با حضور دکتر حسن فرخی مقدم حافظ کل قرآن کریم و دارنده رتبه اول مسابقات تفسیر قرآن اوقاف کشور و دکتر ایدی رئیس بنیاد نخبگان استان ایلام، استعدادهای برتر و دانشجویان در حرم حضرت علی صالح (ع) چهارشنبه 16 اسفند ماه برگزار گردید.

در ابتدا برنامه زیارت و غبارروبی ضریح امامزاده علی صالح (ع) برگزار گردید، در ادامه محفل انس با قرآن برگزار شد و در ادامه دکتر فرخی مقدم ضمن تشکر از بنیاد نخبگان برای برگزاری چنین جلسات معنوی افزود: پیامبر ما یک الگو است و اگر ایشان نبود، ما نیز در چنین وضعیتی نبودیم، پیامبر سختی های بسیاری را تحمل کرد تا الگو باشد. اگر پیامبر چنین اخلاق والایی نداشتند محال ممکن بود دین اسلام چنین پیشرفت کند. ما نیز اگر بخواهیم به مقام نخبگی یا همان تاثیر گزاری در جامعه برسیم باید شرط اخلاق را رعایت کنیم.

وی افزود: بایستی برای رسیدن به نخبگی مسیر سختی را بپیماییم و ایشان مثال حضرت مریم(س) را زدند که در مسیر تاثیر گزاری و نخبگی دچار چه سختی ها و ناملایماتی شده است.

فرخی مقدم بیان کرد: در سیستم بندگی خداوند، بنده ای که استعدادی را به او عطا کرده است پرورش می دهد، اما شرط آن مواظبت از آن است زیرا عده ای نخبگی خود را در مسیر کفر خرج می کنند.

وی در ادامه به مثال های نخبگی که به طور غیر مستقیم در قرآن ذکر شده اند از جمله ذوالقرنین پرداخت و گفت: ایشان یک حاکم نخبه بود و دارای قدرت مدیریت فوق العاده ای بوده اند. قرآن کریم سه بار از ذوالقرنین نام برده و داستان او را ضمن آیات ۸۲ - ۹۶ سوره کهف بیان کرده و سپس به بیان این داستان پرداخته است. ذوالقرنین از شخصیت‌های محبوب قرآن کریم است.

فرخی مقدم گفت: تعداد کلمات ریشه ای در مقام نخبگی و ممتازی در قرآن ذکر شده است، مانند« اولوا الالباب» مهم ترین صفت نخبگان که 16 بار در قرآن آمده است برای مثال در سوره آل عمران آیه هفت آمده است که معنی آن یعنی صاحبان عقل، اندیشه، درک و دارای بینایی جان، در مقابل جاهلان، نادانان و کوردلان در پذیرش حق است. در مثالی دیگر برای کلمه «اولوا الالباب» در قرآن به آیه 111 سوره یوسف پرداختند؛ «همانا در حکایت آنان برای صاحبان عقل عبرت کامل خواهد بود» پس یکی از ویژگی های صاحبان عقل، عبرت پذیری است.

وی پس ارائه مثال هایی در مقام کلمه « اولوا الالباب» گفت: اولوا الالباب یا همان صاحبان عقل و خرد، در قرآن فوق العاده ارزشمند شمرده شده اند، آنان کسانی  هستند که در فکر اثرگزاری مثبت هستند.

فرخی مقدم به داستان اصحاب کف پرداختند و کلمه «فتیه» را توضیح دادند. جوانانى بودند که به پروردگارشان ایمان آوردند و ما بر هدایت آنها افزودیم" (إنّهمْ فتْیةٌ آمنوا بربّهمْ و زدْناهمْ هدىً‌)." فتیة" جمع" فتى" به معنى جوان شاداب است اما از آنجا که در سن جوانى بدن نیرومند و احساسات پرجوش و عواطف پرخروش است، و از نظر جنبه ‌هاى روحى قلب جوان آماده پذیرش نور حق است.

ایشان به توضیح کلمه «عباد الرّحْمن» که یکی از ویژگی های نخبگان است، پرداختند و در توصیف این کلمه به ویژگی هایی از جمله تواضع، مسامحه و گذشت، عبادت و شب‌زنده‌داری پرداختند.

در ادامه فرخی مقدم به پاسخگویی به سوالات مستعدین پرداختند و به شبهات آن ها پاسخ قرآنی دادند.

گزارش تصویری

  • گروه خبری : SlideShow,برنامه های فرهنگی
  • کد خبر : 170423
کلمات کلیدی
مدیر ایلام
خبرنگار

مدیر ایلام