بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1403/11/27 - 13:40
  • - تعداد بازدید: 25
  • - تعداد بازدیدکننده: 24
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

در سفر رئیس بنیاد ملی نخبگان به ایلام چه گذشت؟/ از حمایت از نخبگان و ایده‌های نوآورانه تا ضرورت رشد شرکت‌های دانش‌بنیان

حسین افشین افشین با تأکید بر اهمیت سرمایه انسانی و منابع طبیعی به‌عنوان مؤلفه‌های کلیدی پیشرفت ایلام، خواستار هم‌افزایی بیشتر میان نخبگان، دانشگاه‌ها و بخش خصوصی شد و بر ضرورت افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان متناسب با ظرفیت علمی و دانشگاهی استان تأکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان به منظور دیدار با نخبگان، اساتید و روسای دانشگاه‌های ایلام، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، افتتاح رسمی شرکت «فولاد زاگرس ایوان»، برگزاری جلسه با شرکت‌های دانش‌بنیان و حضور در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه به استان ایلام سفر کرد.

در ابتدای این سفر که با هدف ایجاد فرصت برای تبادل نظر و هم‌اندیشی پیرامون چالش‌ها و فرصت‌های توسعه علمی و فناوری در استان و حمایت از توسعه پایدار و دانش‌بنیان صورت گرفت، با حضور حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، احمد کرمی، استاندار ایلام، اسدالله چراغی و سارا فلاحی، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، «کارخانه فولاد نورد ایوان»، به بهره‌برداری رسید.



در ابن مراسم رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: می‌کوشم تا مسائل و مشکلات استان ایلام را به سمع و نظر هیات دولت برسانم و پیگیر مسائل مرتبط با این استان باشم. فاصله بیش از ۱۳ ساله استان ایلام برای توسعه یافتگی و صنعتی شدن با سایر نقاط کشور باید جبران شود.

همچنین آئین افتتاح طرح تولید شمش فولادی شرکت «فولاد زاگرس ایوان»، با حضور افشین، احمد کرمی استاندار ایلام، سارا فلاحی و اسدلله چراغی نمایندگان استان در مجلس، معاونین استاندار و سایر مسئولین برگزار شد.

معاون علمی رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های زیادی در استان ایلام وجود دارد و باید دولتمردان به این قابلیت‌ها توجه کرده و این ظرفیت‌های بالقوه را بالفعل کنند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: حمایت از پارک‌های علم و فناوری و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان ایلام، همچنین ایجاد مرکز نوآوری در شهر ایوان تحت عنوان مرکز نوآوری زاگرس در کنار دانشگاه آزاد اسلامی این شهر از دیگر برنامه‌های معاونت علمی در ایلام است.

وی همچنین در دیدار با حجت‌الاسلام والمسلمین الله نور کریمی‌تبار، امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان ایلام، با تأکید بر حمایت ویژه دولت چهاردهم از شکوفایی ظرفیت‌های بخشی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان‌ها گفت:  رییس‌جمهور توجه ویژه‌ای به استان ایلام دارند، ظرفیت‌های بالای این استان از حیث نیروی انسانی، منابع نفت‌وگاز، طبیعت و موقعیت جغرافیایی و مسیر زائرین کربلا، قابل توجه است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، با تأکید بر استفاده از سرمایه‌های انسانی این استان گفت: در استان ایلام سرمایه‌ انسانی نخبه و مستعدی داریم و آماده‌ایم تا هرگونه حمایت و زمینه‌سازی را برای ماندگارسازی این افراد در استان انجام دهیم. نخبگان، مهم‌ترین تکیه‌گاه کشور هستند و نقش آفرینی آنان در حل مشکلات بخشی، می‌تواند زمینه‌ساز تسریع در پیشرفت و توسعه پایدار شود.



افشین در نشستی که با حضور روسای دانشگاه، نمایندگان مجلس، استاندار و نخبگان استان ایلام نیز این استان را به ‌عنوان یکی از نقاط قوت برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌های نوآورانه معرفی کرد.

وی در این نشست با اشاره به جمعیت بیش از ۲۰ هزار دانشجوی فعال در استان ایلام، اظهار داشت: این استان از نظر نیروی انسانی غنی است و ظرفیت بالایی برای تبدیل ایده‌های خلاقانه به محصولات فناورانه و شرکت‌های دانش‌بنیان دارد.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، با انتقاد از آمار پایین شرکت‌های دانش‌بنیان در استان ایلام نسبت به سایر استان‌های کشور، بر ضرورت حمایت از نخبگان و ایده‌های نوآورانه تأکید کرد و گفت: افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در استان ایلام نیازمند یک حمایت همه‌جانبه و تسهیل فرآیند تأسیس این گونه شرکت‌ها است.

افشین همچنین با اشاره به آمادگی این معاونت برای حمایت از طرح‌های پژوهشی و نوآورانه در استان، گفت: ما به‌طور کامل آماده‌ایم تا با همکاری دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، از طرح‌های نوآورانه و ایده‌های خلاقانه حمایت کنیم و زمینه‌ای مساعد برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در این استان فراهم کنیم.

در این نشست، استاندار ایلام نیز با قدردانی از حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در استان، با تاکید بر لزوم توجه به نخبگان و حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان در استان، گفت: ایلام سرشار از نخبگان و استعدادهای فراوان است و باید با حمایت از آنها، زمینه را برای توسعه استان فراهم کنیم. در ادامه، نمایندگان مجلس و روسای دانشگاه‌های استان نیز نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان و حمایت از نخبگان مطرح کردند.



افشین در این سفر جمع خبرنگاران نیز با اشاره به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های استان ایلام برای رشد و رونق زیست‌بوم فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان، عنوان کرد: این استان دارای دو مؤلفه بسیار مهم است که یکی نیروی انسانی دانش‌آموخته و مستعد و نخبگان این استان است.

وی گفت: استان ایلام بیش از بیست‌هزار دانشجو دارد که در کنار نخبگان برجسته، مهم‌ترین سرمایه این استان هستند. منابع زیرزمینی و منابع طبیعی، یکی دیگر از مؤلفه‌های توانمندی و جزو سرمایه‌های ارزشمند این استان به شمار می‌رود که به دلیل مسائلی همچون جنگ تحمیلی و مرزی بودن این استان، توجه کمتری به این ظرفیت غنی صورت گرفته است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به وجود فرصت رشد شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: در حال حاضر، استان ایلام 24 شرکت دانش‌بنیان دارد که البته شرکت‌هایی خوب و توانمند هستند و بر مبنای شاخص‌های موجود برای ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان، جزو شرکت‌هایی هستند که در سطح بالایی قرار دارند، اما تعداد شرکت‌های این استان با ظرفیت نیروی انسانی بومی و اعضای هیئت علمی که در استان استقرار دارند متناسب نیست. بر اساس تصمیماتی که در این سفر مصوب شد، امید داریم با حمایت هایی که از زیست‌بوم فناوری و نوآوری ایلام صورت می‌گیرد، تعداد شرکت‌ها رشد چشمگیرتری داشته باشد.



در سفر حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان به استان ایلام، ۶ مصوبه مالی ویژه برای توسعه زیرساخت‌های فناوری و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در دانشگاه ایلام به تصویب رسید.

این مصوبات که در جریان برگزاری جلسه شورای اداری استان، در محل سالن جلسات شهید رجایی استانداری نهایی شد، شامل موارد زیر است:

1.  تجهیز کامل کارگاه ساخت و تولید (فب لب) مرکز نوآوری و فناوری دانشگاه ایلام

2.  راه‌اندازی و تجهیز مرکز نوآوری صنایع پتروشیمی و صنایع هیدروکربوری

3.  حمایت مالی از تجهیز مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه ایلام

4.  تأمین اعتبار خرید دستگاه‌های پیشرفته XPS برای آزمایشگاه مرکزی دانشگاه

5.  موافقت با راه‌اندازی کارخانه گیاهان دارویی از محل معافیت‌های مالیاتی قانون جهش تولید دانش‌بنیان

6.  واگذاری طرح دستیار هوش مصنوعی استان ایلام به دانشگاه ایلام

زیست‌بوم فناوری این استان در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان با رشدی هشت برابری و واحدهای فناور با رشدی سه برابری همراه بوده است. با این مصوبات جدید، انتظار می‌رود این روند شتاب بیشتری به خود بگیرد و استان ایلام به قطب فناوری در منطقه غربی کشور تبدیل شود.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 175713
کلمات کلیدی
رضا خورشیدی
خبرنگار

رضا خورشیدی