معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان خبر داد:
نخبهیاران برای هدایت استعدادهایبرتر دانشآموزی ساماندهی میشوند/اعلام آمادگی شرکتهای خصوصی بزرگ برای جذب نخبگان در مشاغل تخصصی
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد قصد دارد از ظرفیت مستعدان به عنوان نخبهیار در هدایت و پشتیبانی استعدادهای برتر دانشآموزی به ویژه در مناطق محروم استفاده کند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ رسول محمدقلی معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان ضمن تشکر از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها که متولی برنامه سرای امید است، گفت: جامعه مخاطب بنیاد ملی نخبگان حدود ۶۰ هزار نفر هستند؛ یعنی این بنیاد حدود ۶۰ هزار استعداد برتر را از دوره دانشآموزی تا پایان دوره دانشگاه پوشش میدهد. این در حالیست که قطعاً تعداد مستعدان تحصیلی کشور بیش از این عدد هست.
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان افزود: از سال ۱۳۹۳، برنامه ملی شهاب با هدف شناسایی و هدایت استعدادهای تحصیلی در مقطع دانشآموزی اجرا شد تا این افراد در یکی از ۸ زمینه استعدادی شناسایی و هدایت شوند.
محمدقلی ادامه داد: در مقطع متوسطه اول و دوم حدود ۷ میلیون دانش آموز در کشور وجود دارد که با استاندارد ۱۰ درصد مستعد برتر بودن جامعه آماری، باید حدود ۷۰۰ هزار نفر از این افراد در برنامه ملی شهاب شناسایی و حمایت میشدند؛ با این همه، در حالی که مخاطبان سال اول این برنامه حالا وارد دانشگاه شدهاند، میتوان اذعان کرد اقدامات انجام شده برای هدایت و پشتیبانی از مستعدان برتر شناسایی شده کافی نبوده است.
وی با بیان اینکه در مناطق محروم دانشآموزانی حضور داشتند که در هشت زمینه استعدادی مدنظر شهاب به عنوان مستعد برتر شناسایی شده بودند، گفت: بنیاد ملی نخبگان قصد دارد در کنار شناسایی استعدادهای برتر، در بخش هدایتی و رشد نیز اقدامات و برنامههای جدیدی را اجرا کند.
محمدقلی اضافه کرد: یکی از این برنامهها، حمایت از کانونهای مردمی نخبه پرور و سرمایهگذاری در آنها و ایجاد بستر مناسب برای هدایت بخش قابل توجهی از مستعدان برتر است، اقدام بعدی، حمایت ویژه از مدارس با تراکم بالای دانش آموزان شهاب است که در این بخش نیز مستعدان برتر مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: علاوه بر این موارد، طبق تفاهم و همکاری با سازمان صدا و سیما مقرر شده برنامه تخصصی برای شناسایی استعدادهای مختلف به ویژه در مناطق محروم طراحی شود و در کنار این برنامه پلتفرم اینوا نیز راهاندازی خواهد شد تا استعدادهای برتر به ویژه در مناطق محروم بتوانند در قالب رویدادهای مختلف برنامههای رشدی خود را دریافت کند.
وی با بیان اینکه بسیاری از مستعدان برتر به دلیل عدم دسترسی به امکانات و منابع آموزشی، از ادامه تحصیل باز ماندهاند یادآور شد: ساماندهی نخبه یاران اقدام ویژه دیگر بنیاد ملی نخبگان برای حمایت از استعدادهای برتر شناسایی شده در برنامه ملی شهاب است. در این بخش بنیاد قصد دارد از ظرفیت مستعدان به عنوان نخبه یار در هدایت و پشتیبانی استعدادهای برتر دانشآموزی به ویژه در مناطق محروم استفاده کند.
وی با بیان اینکه بعد از اتمام دوران تحصیل و اخذ دیپلم استعدادهای برتر یا به دانشگاه میروند یا به هر دلیلی در دانشگاه ادامه تحصیل نمیدهند، گفت: در این سالها بیشتر حمایتهای بنیاد متوجه استعدادهای فنی و مهندسین در بخش دانشجویی بوده از این رو ضروری است بنیاد ملی نخبگان برای حمایت از این استعدادها که عموماً در زمینههای مهارتی، مدیریتی، ادبی، هنری و ورزشی مستعد هستند برنامه مشخصی داشته باشد.
معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: در دور جدید بنیاد ملی نخبگان قصد دارد با رویکرد خوب فراگیر به سمت عالی محدود حرکت کند؛ برای نیل به این هدف همه استعدادهای کشور را تحت حمایت و ارائه خدمات قرار خواهد داد تا فرد در مسیر استعدادی خود حرکت کند. این افراد با هدایت استاد نخبه تا رسیدن به مرحله اثرگذاری حمایت و هدایت میشوند.
محمدقلی در ادامه بیان داشت: در سال قبل فرایند جذب هزار نخبه در دستگاههای اجرایی آغاز شد که البته این فرایند چالشها و مشکلاتی نیز داشت که بنیاد ملی نخبگان برای رفع آنها اعلام آمادگی کرده و میکند. علاوه بر آن اقدامات لازم برای تدوین و تصویب آیین نامه نگهداشت نخبگان در دستگاههای اجرایی نیز در دست انجام است تا از این افراد در مشاغل استخدامی حمایت کافی صورت بپذیرد.
وی افزود: به زودی فراخوان جذب ۴۰۰۰ نخبه در دستگاههای اجرایی اعلام خواهد شد. علاوه بر آن شرکتهای خصوصی بزرگ نیز اعلام آمادگی کردند تا از نخبگان در مشاغل تخصصی مورد نیاز خود بهره ببرند.
معاون آینده سازان با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان به دنبال پوشش حداکثری نخبگان و رساندن نخبگان به حداکثر اثرگذاری است، خاطرنشان کرد: در کنار این موارد، ۲۰ کلان پروژه ملی و آیندهساز نیز اجرایی میشود که در هر یک از آنها یک استاد نخبه به عنوان راهبر قرار دارد و دیگر نخبگان نیز بنا به تخصص خود در این پروژهها که نتیجه آن تاثیر محسوسی در توسعه کشور دارد، به کار گرفته خواهند شد.
شایان ذکر است، هشتمین رویداد سرای امید با حضور رسول محمدقلی معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان، حجت الاسلام سعید کرمی سرپرست دفتر نمایندگی نهاد رهبری در بنیاد، و جمعی دیگر از مسئولان و مستعدان برتر به همت دفتر نهاد نمایندگی رهبری در بنیاد ملی نخبگان در مشهد مقدس برگزار شد.
در این مراسم حدود 700 نفر از نخبگان و مستعدان برتر از 10 استان ایلام، کرمانشاه، مرکزی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، البرز، لرستان، و فارس حضور داشتند و در طی سه روز برگزاری این رویداد علاوه بر شرکت در برنامههای زیارتی و تفریحی در نشستهایی جداگانه با حضور روسای بنیادهای نخبگان استانی و مسئولان بنیاد ملی نخبگان به بحث و تبادل نظر پیرامون برنامه بنیاد و سایر برنامههای نخبگانی پرداختند.
تشریح برنامههای بنیاد ملی نخبگان توسط معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد و حضور مستعدان برتر در مراکز صنعتی، علمی و فرهنگی در راستای آشنایی با دستاوردها و پیشرفتهای کشور و برپایی کارگاههای آموزشی از دیگر برنامههای هشتمین رویداد سرای امید بود.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس ilambmnir@ دنبال کنید.
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.
نظر دهید