کارگاه آموزشی «مشاوره شناخت هیجان و شیوه مدیریت آن» برگزار گردید
کارگاه آموزشی «مشاوره شناخت هیجان و شیوه مدیریت آن» برگزار گردید
کارگاه آموزشی «مشاوره شناخت هیجان و شیوه مدیریت آن» توسط دکتر شهرام مامی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام برای صاحبان استعدادهای برتر، دانشجویان و علاقه مندان سراسر کشور را در روز سه شنبه مورخ 29 شهریور ماه سال جاری برگزار نمود.
در ابتدای این کارگاه دکتر مامی ضمن تشکر از بنیاد نخبگان استان و شرکت کنندگان در مورد شناخت هیجان و شیوه مدیریت آن مطالبی را بیان داشتند و هیجان را این چنین تعریف نمودند: هیجان پدیده های چند وجهی و نوعی پاسخ فیزیولوژیکی هستند که بدن را برای سازگاری آماده میکنند، پدیده های اجتماعی هستند و ارتباط ما را با دیگران تسهیل می سازند، هیجان ها باعث می شوند ما احساس خود را به دیگران منتقل کنیم و تعاملات اجتماعی خود را تنظیم کنیم.
ایشان با اشاره به هیجان بعنوان یک حالت پیچیده روانشناختی افزود: هیجان شامل 3 جز می باشد: تجربه ذهنی، پاسخ فیزیولوژیک و واکنش رفتاری.
مدرس کارگاه در ادامه انواع هیجان را به دو دسته هیجان اصلی و هیجان های اولیه و ثانویه تقسیم نمود و بیان داشتند: هیجان اصلی براساس رویکرد زیست شناختی، هیجانات اصلی پاسخ مستقیم به موقعیتهای زندگی و هیجانات اولیه هیجان های هستند که از لحاظ ژنتیک پیش رستر بوده و اولین پاسخ هستند که در یک موقعیت احساس می کنیم. همچنین هیجانات ثانویه از لحاظ شناختی پیچیده تر هستند نسبت به واکنش هیجانی و هیجانهای اولیه هستند.
دکتر مامی کارکردهای هیجان را در چند بخش معرفی نمودند: هیجان به عنوان استعدادهای راز بقا، هیجان به عنوان عقلانیت، هیجان به عنوان هتروستازیس، هیجان به عنوان شناخت، هیجان به عنوان ارتباط بین مغز و خویشتن، هیجان به عنوان بازنمایی حالات بدنی و هیجان به عنوان حافظه.
ایشان در ادامه راهبردهای مدیریت زمان را توضیح دادند و بیان داشتند: راهبردهای مدیریت هیجان به ما کمک می کند تا با واکنش های هیجانی اولیه و ثانویه خود به شیوه های موثر و جدیدتری مقابله کنیم.
ایشان در ادامه چرخه فکر، احساس، رفتار را تشریح کردند و گفتند: در تمیز بین احساس از افکار، قاعده کلی این است که ما حالت های خلقی خود را با یک کلمه توضیح می دهیم و اگر برای نوصیف حالت خود به بیش از یک کلمه نیاز داریم احتمالا فکری را داریم توصیف می کنیم.
وی افزود: راهبردهای ذهن آگاهی در مدیریت زمان به معنای آگاه بودن از افکار، احساسات و رفتارهای خود در زمان حال بدون هرگونه قضاوت است و این تکنیک ها به افراد می آموزد در لحظه ی حال حضور داشته باشند.
در پایان کارگاه نیز مدرس گارگاه به سوالات شرکت کنندگان در این خصوص پاسخ دادند.
نظر دهید