بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1401/02/10 - 15:23
  • - تعداد بازدید: 487
  • - تعداد بازدیدکننده: 474
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کارگاه آموزشی انس با قرآن و معرفی فضایل قرآنی ماه مبارک رمضان برگزار گردید.

کارگاه آموزشی انس با قرآن و معرفی فضایل قرآنی ماه مبارک رمضان روز شنبه مورخ 10 اردیبهشت ماه 1401 برگزار گردید.

بنیاد نخبگان استان ایلام کارگاه آموزشی «انس با قرآن و معرفی فضایل قرآنی ماه مبارک رمضان» توسط خانم دکتر شکربیگی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه کرمانشاه در میان آینده سازان و علاقه مندان سراسر کشور در روز شنبه 10 اردیبهشت ماه 1401 به صورت وبینار برگزار گردید.

دکتر شکربیگی عضو هیئت علمی دانشگاه کرمانشاه ضمن خوش آمدگویی و آرزوی قبولی طاعات و عبادات به ویژه در شب­های قدر و ماه مبارک رمضان؛ ابتدا در خصوص انس با قرآن مطالبی را ارائه نمودند. ایشان افزودند: قرآن کتابی برای تمام فصول است و ماه مبارک رمضان می تواند این بستر را محیا کند که ما انس بیشتری با قرآن داشته باشیم و این نوع رفتار، انس و الفت در ماه های دیگر هم بتواند همراه ما و زندگی ما باشد.

شکربیگی در ادامه گفتند: ماه مبارک رمضان، ماه تولد قرآن، ماه انس با قرآن و ماه شناخت و بهره برداری فکری و عملی از قرآن می­باشد. ماهی که در شب قدر آن، قلب پیامبر اکرم (ص) همه قرآن را از امین وحی، فرا گرفت و قرآن از لوح محفوظ بر قلب وسیع و نورانی بزرگ ترین پیامبران منعکس شد، ماهی که همه با روزه گرفتن و عبادت و مناجات و دعا، با زمینه سازی و آمادگی معنوی به استقبال دریافت قرآن می­رویم و می­خواهیم در پرتو آثار پربرکت روزه؛ عبادت ها و دعاهای همراه آن، رابطه خود را با قرآن نزدیک تر کنیم و تصمیم بگیریم که خط رابط ما با قرآن همواره استوارتر و محکم تر گردد.

وی در خصوص دیدگاه قرآن و سنت در ماه مبارک رمضان افزود: آیات زیادی در قرآن کریم به مسائل عبادی پرداخته است. یکی از مسائل عبادی که در قرآن مورد تأکید قرار گرفته است بحث وجود ماه مبارک رمضان است. ماه مبارک رمضان؛ ماه روزه، عبادت و خودسازی و به تعبیر پیامبر اکرم (ص) ماه خدا، ماه برکت، رحمت و مغفرت الهی است.

مدرس کارگاه در ادامه مبحث رمضان و فضیلت آن از دیدگاه قرآن را مورد بررسی قرار داده و اشاره نمودند: خداوند در سوره بقره آیه 183 می­فرماید؛ ای کسانی که ایمان آوردید روزه بر شما واجب شده است همچنان که بر انسان­های قبل از شما واجب شده بود شاید که تقوا پیشه کنید. در آیات بعد می­فرماید­؛ قرآن مایه هدایت مردم و وسیله تشخیص حق از باطل در این ماه نازل شده است. همچنین سوره مبارکه قدر نیز اشاره به نزول قرآن در شب قدر دارد. آن هم شب قدری که از هزار ماه برتر است. در آیات ابتدای سوره مبارکه الدخان نیز آمده است ما قرآن را در شب مبارک قدر نازل کردیم. در این شب هر امری با حکمت تعیین و مقدر می­گردد.

شکربیگی افزود: انس با قرآن در حقیقت از سه پایه تشکیل شده: خواندن آیات قرآن، تدبر و شناخت قرآن و عمل به دستورهای قرآن.

در ادامه وی در خصوص اینکه چطور باید با قرآن انس بگیریم نکاتی را بیان نمودند: 1- هر روز در زمان مشخصی قرآن بخوانیم 2- با قرآن رفاقت کنیم 3- ترجمه قرآن را بخوانیم 4- به مفاهیم قرآن فکر کنیم 5- در جلسات قرآنی شرکت کنیم 6- در صورت امکان تفاسیر را بخوانیم 7- سعی کنیم مفاهیم را در زندگی به کار بگیریم.

در پایان این وبینار نیز در خصوص اینکه قرآن با ما چه می­کند، چطور با قرآن همنشینی کنیم و آداب شنوندگان آیه های قرآن مباحثی را ارائه نمودند.

  • گروه خبری : SlideShow,برنامه های فرهنگی
  • کد خبر : 158401
کلمات کلیدی
رضا خورشیدی
خبرنگار

رضا خورشیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید