بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1400/10/01 - 08:45
  • - تعداد بازدید: 246
  • - تعداد بازدیدکننده: 186
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کارگاه آموزشی بررسی زمینه های تاریخی پیدایی انقلاب اسلامی در تاریخ معاصر ایران برگزار گردید.

کارگاه آموزشی بررسی زمینه ­های تاریخی پیدایی انقلاب اسلامی در تاریخ معاصر ایران برگزار گردید.

~/Asset/News/News/Image/1400/00tarikh.jpg

بنیاد نخبگان استان ایلام کارگاه آموزشی «بررسی زمینه ­های تاریخی پیدایی انقلاب اسلامی در تاریخ معاصر ایران» را توسط دکتر مرتضی اکبری عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام برای صاحبان استعدادهای برتر، دانشجویان و علاقه مندان سراسر کشور روز چهارشنبه 1 دی­ماه 1400 به صورت وبینار برگزار نمود.


دکتر مرتضی اکبری در ابتدا دلایل پیدایی انقلاب اسلامی را مطرح کردند و درخصوص عوامل، تحولات و مسائلی، رویدادهای تاریخی، بین المللی و داخلی که موجب پبدایی انقلاب اسلامی ایران در 22 بهمن سال 1357 گردید صحبت نمود.


ایشان مبحث خود را با یک سوال آغاز کردند. اول اینکه تحولات بین المللی و داخلی در قرن 19 میلادی چه تأثیری به عنوان پیدایی زمینه های انقلاب اسلامی ایران به وجود آورده بود و این تحولات چه تأثیری گذاشته بود؟ به طور مثال در یک قرن بعد انقلاب اسلامی ایران به وجود آمد. دوم اینکه گفتمان ­های حاکم در تاریخ ایران معاصر که در پیدایش انقلاب اسلامی ایران نقش موثر داشتند کدامند؟ سوم اینکه کدام­یک از حرکت ­های اجتماعی، در تاریخ معاصر ایران به عنوان زمینه ­های پیدایی انقلاب اسلامی موثر بود؟


عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام افزود: در ابتدا تحولات بین المللی قرن 19 که در پیدایش حرکت­ های اجتماعی ایران و حتی انقلاب اسلامی موثر بودند را می­توانیم نام ببریم. اوضاع داخلی ایران از عواملی بودند که زمینه­ های بیداری ایرانیان را فراهم کرد. آنچه مهم است این است که ببینیم چه عواملی در سطح بیت الملل منجر به سوالاتی برای ایرانیان قرن 19 شد که بعد به دنبال آن گفتمان­ها بودند و بعد به دنبال راهکارهایی بودند برای توسعه و ترقی و برای استقرار یک حاکمیت سیاسی مورد قبول اجتماع ایران. ما باید از این جهت به تحولات قرن 19 میلادی بپردازیم.


ایشان در ادامه بیان داشتند: یکی از مهمترین انقلاب­های بشر انقلاب صنعتی بود که در اوایل نیمه دوم قرن 19 اتفاق افتاد و در واقع این قرن را باید قرن تحولات بدانیم هرچند انقلاب صنعتی در انگلستان شروع شد بعد به کشورهای اروپایی سرایت کرد وتأثیر آن در کشورهای اروپایی به وضوح قابل رؤیت و بررسی است که همان تأثیرات انقلاب صنعتی در اروپا منجر به پدیده استعمار شد و استعمار هم منجر به تسلط بر کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین گردید و این پدیده استعمار هم منجر به غارت کشورهای غیر اروپایی در زمینه­های اقتصادی و صنعتی شود. بنابراین  انقلاب صنعتی را می­توان سرآغازی برای مهمترین تحولات عمده جهان به حساب آوریم.


در پایان کارگاه دکتر اکبری به سوالات شرکت کنندگان دراین زمینه پاسخ دادند.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 138040
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم